Ασέβεια και κατάλυση κάθε Ιερότητας από τα «εκκλησιαστικά πρακτορεία», με δεκάδες φωτογραφίες μέσα από την Αγία Τράπεζα και τον Ναό κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας!!!


Σκέφτηκα πολύ πριν ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα. Ένα θέμα, που ξεκίνησε σιγά - σιγά ως κάτι αφελές ίσως, για να εξελιχθεί σε επίδειξη προκλητικότητας, ασέβειας και μεγαλομανίας μέσα στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας!

Μιλώ για τα δεκάδες (!!!) «πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων» που δημοσιεύουν στις ιστοσελίδες τους ένα σωρό φωτογραφίες από διάφορες «εκκλησιαστικές εκδηλώσεις» (έτσι τις λένε) δηλαδή Θείες Λειτουργίες, Συλλείτουργα, Χειροτονίες κλπ. Μέχρις εδώ όλα...καλά. Το πρόβλημα είναι πως η παρουσίαση των εν λόγω «ειδήσεων» γίνεται χωρίς ίχνος ιερότητας και σεβασμού στην Ορθοδοξία, που εκ των πραγμάτων (πρέπει να) διακρίνεται για την ταπεινότητα και να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τι βλέπουμε λοιπόν; Καθημερινά άρθρα π.χ για την Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο τάδε Μητροπολίτης. Πώς «καλύπτεται» αυτή; Μήπως με μία ουσιαστική αναφορά, άντε και λίγες φωτογραφίες; ΟΧΙ!!! Δεκάδες, ακόμα και εκατοντάδες (!!!) φωτογραφικά στιγμιότυπα μας...ενημερώνουν για όλες τις φάσεις της Θείας Λειτουργίας, λειτουργώντας περίπου ως...Big Brother εντός του Ιερού Ναού, την ώρα που επιτελείται η Θεία Μυσταγωγία!

Ακόμα χειρότερα: Οι υπεύθυνοι των εν λόγω ιστοσελίδων - που συνήθως πρόκειται για «δημοσιογράφους» αμφιβόλου προέλευσης και όχι απαραίτητα σχετιζομένους με την Ορθοδοξία - έχουν το θράσος να εισβάλουν μέσα στο Ιερό Βήμα (!!!) και να απαθανατίζουν τις ιερότερες στιγμές εκεί μέσα: Την προσευχή των Ιερέων, την Προσκομιδή, την Κατάλυση, τα πάντα!!! Ακόμα και κάποιους...περίεργους που κάθονται μέσα στο Ιερό και χαμογελούν, συζητούν κλπ!

Ειλικρινά, ντρέπομαι για λογαριασμό τους! Καλά, δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι καταλύουν κάθε έννοια σοβαρότητας και ιερότητας μέσα σε χώρους Ιερούς; Ως Φωτογράφος, όποτε είχα την άδεια για φωτογράφιση εντός των Ναών, ουδέποτε τόλμησα να φωτογραφήσω τέτοιες στιγμές! Ούτε αλλόθρησκος τουρίστας δεν θα το τολμούσε, πόσο μάλλον κάποιοι «Ορθόδοξοι Χριστιανοί»!

Βέβαια, όλοι αυτοί δεν δρουν μόνοι τους! Κάποιοι ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να προσβάλουν και να καταπατούν με τέτοιο τρόπο την Ιερότητα των Ακολουθιών της Εκκλησίας μας! Ποιοι είναι αυτοί; Δυστυχώς πολλοί Μητροπολίτες, Αρχιμανδρίτες, Ηγούμενοι Ιερών Μονών και άλλοι.

Σε όλους τους παραπάνω, απευθύνω ένα ερώτημα: Πατέρες, τι νόημα έχει όλη αυτή η υπερπροβολή των ιερών και των οσίων μας; Γιατί αφήσατε το μικρόβιο της εκκοσμίκευσης και της ματαιόδοξης προβολής να μπει και μέσα στους Ιερούς Ναούς μας; Δεν προβληματίζεστε, Σεβασμιώτατοι ή Καθηγούμενοι που συνήθως οι Εκκλησίες μας είναι ΑΔΕΙΕΣ από πιστούς, αλλά εσείς θέλετε σώνει και καλά να φωτογραφηθείτε (!!!) λες και είστε τίποτα...σταρ;!

Λυπάμαι, αλλά είναι αδιανόητο για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό να βλέπει τέτοιες εικόνες! Και καλά όσοι τις προβάλουν στις σελίδες τους, ίσως να έχει...ψωμί η υπόθεση! Εσείς όμως, Πατέρες; Δεν βλέπετε πως έτσι κατασκανδαλίζονται πιστοί και άπιστοι; Ότι η ζημιά που γίνεται στο Ποίμνιο είναι πολύ μεγαλύτερη από την «ωφέλεια» που λαμβάνετε εσείς, μέσω της προσωπικής σας προβολής; Στο κάτω - κάτω, γι' αυτό ιερουργείτε; Για να σας φωτογραφήσουν τα «πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων»;

Πιθανόν κάποιοι να στενοχωριούνται από τα όσα διάβασαν σε αυτό το άρθρο, όμως η κατάσταση δεν πάει άλλο! Κι αν αποφάσισα να κάνω σαφή αναφορά στο θέμα, είναι επειδή καθημερινά δέχομαι ένα σωρό μηνύματα γι' αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, από λαϊκούς αλλά και Ιερωμένους!

Να συμμορφωθούμε, λοιπόν. Όλοι μας! Και να καταλάβουμε επιτέλους πως η Εκκλησία δεν είναι ούτε τόπος επίδειξης και δημοσίων σχέσεων, ούτε κάποιο «θέατρο» όπου παίζεται κάποια...διασκεδαστική παράσταση! Αλλά Θεού Κατοικητήριον και Οίκος της Αγίας Τριάδος, όπου όλα πρέπει να γίνονται προς δόξαν του Κυρίου...και όχι των ανθρώπων...!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20