ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΜΟΝΗ - ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ!

9:27:00 μ.μ.


Συνάντηση και ευλογία!
Μεγάλος αριθμός προσκυνητών συγκεντρώθηκε στο μνημόσυνο του Γέροντος Ιωσήφ.
Τέσσερα χρόνια μετά την οσιακή κοίμηση του αναμορφωτή της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
Τα συναισθήματα χαρμολύπης μετατράπηκαν σε αισθήματα χαράς με τις ευχές του.
Παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ο Ουκρανός επίσκοπος Αλεξάνδρειας και Σβιτλοβόντσκ Θεοπρέπιος, οι Αγιορείτες Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Σιμωνόπετρας αρχιμ. Ελισαίος, ο Καρακάλου αρχιμ. Φιλόθεος καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.
Μια ώρα γεμάτη πλούσια ευλογία. Φορτισμένη ατμόσφαιρα με ρίγη συγκίνησης και χαράς μόλις ανάψαμε το μελισσοκέρι που κρατούσαμε στα χέρια μας ενώ η ευωδία από το θυμίαμα και η ψαλμωδία από το Βατοπαιδινό χορό γρήγορα μας απογείωσαν στα ουράνια.
Μοναδική εικόνα του Ηγουμένου Εφραίμ και ξεχωριστή των συλλειτουργούντων κάτω από τον πολυέλαιο όπου με κατάνυξη μνημόνευαν υπέρ της αιωνίου αναπαύσεως του Γέροντος Ιωσήφ. Αίσθηση μνημοσύνου και πανηγύρεως.
Στο τέλος κατευθυνθήκαμε στον τάφο του Γέροντα. Ο βασιλικός ευωδίαζε πίσω από το Σταυρό. Μας δόθηκε η δυνατότητα να γονατίσουμε όλοι με τους πατέρες στη δέηση που έγινε. Μικροί και μεγάλοι από την κίνηση αυτή γευτήκαμε τις ευχές του Γέροντα όπου η παρουσία του είναι αισθητή, όσο ποτέ άλλοτε.
Ακολούθησε κέρασμα στο συνοδικό με πνευματικό και εμπειρικό λόγο από τους λειτουργούς. Με τις ευχές του Ηγουμένου Εφραίμ και το παράδειγμά του, ο Γέροντας Ιωσήφ ζει στις καρδιές μας.
Την ευχή του να έχουμε.
Μιχάλης Δουδούδης, Σέρρες
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

4:00:00 μ.μ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σεβαστοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως με την άμεση ανταπόκρισή σας, δίνετε κουράγιο σε όσους αγωνίζονται για την έναρξη διαλόγου μεταξύ "νεοημερολογιτών" και "παλαιοημερολογιτών". Πραγματικά, τα μηνύματά σας ήταν πολλά και σας ευχαριστούμε! Φαίνεται πως η πλειοψηφία του Πιστού Λαού ΕΠΙΘΥΜΕΙ "να τα βρουν" επιτέλους οι δύο πλευρές ή έστω να καθήσουν και να συζητήσουν!
Δυστυχώς, μέχρι τώρα η Διοικούσα Εκκλησία (και από τις δύο πλευρές) είναι απούσα.

ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ;

12:00:00 μ.μ.
Αρκετοί νομίζουν ότι οι Άγιοι Ανάργυροι είναι δύο, ο Κοσμάς και Δαμιανός, χωρίς να ξεχωρίζουν τα ζεύγη που τιμάμε τις δύο πρωτομηνιές (Ιουλίου και Νοεμβρίου).  Αν ανατρέξουμε στα συναξάρια της εκκλησίας μας θα δούμε ότι η χορεία των Αναργύρων Αγίων ανέρχεται σε είκοσι μέλη. 'Όλοι είχαν την ιατρική επιστήμη ως μέσον θεραπείας και θαυμάτων, χωρίς υλικά ανταλλάγματα. Το σύντομο αυτό σεργιάνι ας αρχίσει, όπως η Εκκλησίας μας τους θυμάται και τους μνημονεύει.

ΚΟΣΜΑΣ, ΔΑΜΙΑΝΟΣ : Μαρτύρησαν το 284 στη Ρώμη, η μνήμη τους είναι την 1η Ιουλίου (Ημέρα Πανήγυρης του Ναού μας).

ΚΟΣΜΑΣ, ΔΑΜΙΑΝΟΣ : Καταγωγή τους ήταν η Μ. Ασία, η μνήμη τους είναι 1η Νοεμβρίου (Πανηγυρίζει ο Ναός μας).

ΚΥΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ: Καταγωγή του πρώτου η Αλεξάνδρεια, του δευτέρου η Έδεσσα Μεσοποταμίας. Συνμοναστές μαρτύρησαν με αποκεφαλισμό το 292 μ. Χ., η μνήμη τους τελείται στις 31 Ιανουαρίου.

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ: Από την Νικομήδεια, αποκεφαλίστηκε το 305, τιμάται στις 27 Ιουλίου.

ΕΡΜΟΛΑΟΣ: Και αυτός από την Νικομήδεια, ιερέας και γιατρός, αποκεφαλισθείς το 306 μ. Χ.Ή μνήμη του είναι στις 26 Ιουλίου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ!

12:20:00 π.μ.
Διηγείται μια γυναίκα:

"Το όνομα μου είναι Αθηνά Παππά. Στις 24-10-08 ο υιός μου Σπυρίδων είχε ένα σοβαρότατο τροχαίο. Είχε χτυπήσει στο κεφάλι και είχα αιματώματα στον εγκέφαλο, νεκρά κύτταρα τα οποία δεν αναπλάθονται ποτέ ξανά και θλάση στο κέντρο του εγκεφάλου.Ήταν στην εντατική του Ν.Ν.Α επί 29 πραγματικά πολύ δύσκολες μέρες διότι ήταν σε κώμα, διασωληνωμένος γιατί δεν μπορούσε ν’ αναπνεύσει και επιπλέον είχε αρχίσει η εσωτερική σήψη στα όργανά του. Το αποκορύφωμα ήταν η 45-λεπτη ανακοπή που έκανε 3 ημέρες πριν την γιορτή της Παναγίας (τα εισόδια της Θεοτόκου). Απ’ την ανακοπή του έμεινε ανεπάρκεια στην καρδούλα του, που θα την είχε για όλη του την ζωή. 

Ο γιός μου ήταν 16 χρονών όταν συνέβη το τροχαίο. Εμείς πλέον δεν ξέραμε τι να παρακαλέσουμε τον Θεό. Οι γιατροί είπαν ότι αν ζήσει θα μείνει φυτό γιατί το χτύπημα στον εγκέφαλο είναι σ’ ένα σημείο όπου απ’ εκεί φεύγουν όλες οι πληροφορίες.Μετά την ανακοπή και ενώ ήταν σε κώμα συνέχισε να βαραίνει. Δεν ανέπνεε, δεν λειτουργούσαν τα όργανά του, του έβαζαν αίμα και είχε πάρει και λοίμωξη όπου είχε 40 πυρετό. Παρακαλούσαμε τον Θεό με τον άντρα μου να τον αναστήσει, δεν ξέραμε τι να πρωτοπαρακαλέσουμε. Την επόμενη μέρα απ’την ανακοπή κάναμε ακόμη μία λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα, την εκκλησία που ήταν μέσα, στον προαύλιο χώρο του Ν.Ν.Α. Η λειτουργία τελείωσε στις 10 περίπου το πρωί. Όταν άνοιξε το επισκεπτήριο στις 13.00 μάθαμε ότι είχε περάσει ο πνευματικός μας κύριος Στέφανος Νταλιάνης και διάβασε το παιδί μας στην εντατική κατόπιν εντολής του πατρός Παΐσίου και Ευμενίου που έχουν κοιμηθεί. Μπήκαμε στο δωμάτιο του και ώ του θαύματος το παιδί απ’ τον λαιμό και κάτω ήταν αναστημένο. Ο πυρετός ήταν 36,6, τα νεφρά του δούλευαν κανονικά, είχε πολλά ούρα και κόπρανα και ανέπνεε μόνος του χωρίς μηχάνημα. Επιπλέον η καρδιά του δούλευε μόνη της χωρίς το μηχάνημα.

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20