Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

10:53:00 μ.μ.
ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ «ΑΠΟΡΙΕΣ» ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Το άρθρο που ακολουθεί είναι μακροσκελές, αλλά αξίζει να το διαβάσετε με προσοχή, καθώς μέσω αυτού δίνονται απαντήσεις με συντριπτικά επιχειρήματα στους αμφισβητίες της Ανάστασης του Κυρίου μας, που είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ οι ίδιοι. Ταλμουδιστές Εβραίοι, Σιωνιστές «άθεοι» και τα γνωστά αντίχριστα παρακλάδια. Ευχόμαστε να βγουν σύντομα από τις πλάνες τους και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν, αν δεν είναι υποκινούμενοι.
 Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

+ Σπυρίδωνος Γ. Μακρή Καθηγητού Αναισθησιολογίας Α.Π.Θ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1978

Ή Σταύρωση και ή Ανάσταση τού Χριστού είναι το επίκεντρο, είναι ό πυρήνας της καταφάσεως τού Χριστιανισμού και τού αντιλόγου στο Χριστιανισμό.
Γιατί αν ή Σταύρωση και ή Ανάσταση τού Χριστού μας είναι αλήθεια, τότε όλα εκείνα τα όποια πιστεύαμε, όλα εκείνα στα όποια έχουμε προσκολληθεί, όλα εκείνα τα οποία ακολουθούμε και πού είναι ξένα ή αντίθετα προς τον Χριστό και προς το Ευαγγέλιο του είναι είδωλα πού πρέπει να γκρεμισθούν. Γι' αυτό και με τόση μανία και τέτοιο πείσμα έχουν εγερθεί τόσες πολλές αντιρρήσεις, έχουν παρουσιασθεί τόσα πολλά επιχειρήματα, για να πείσουν τον καθένα ότι ή Ανάσταση τού Χριστού δεν έγινε. Γιατί αν ή Ανάσταση του Χριστού έγινε, τότε ό Χριστός είναι ό Θεός, τότε όσα λέει ό Χριστός, όσα λέει το Ευαγγέλιο είναι αλήθεια και θα πρέπει να πεθάνουμε για όλα όσα έχουμε ζήσει πού είναι αντίθετα και ξένα προς τον Χριστό και να ξαναζήσουμε μια νέα ζωή σύμφωνη με όλα όσα είπε και έζησε ό Χριστός και εξακολουθεί να πρεσβεύει καινά βιώνει ή Εκκλησία.

Τα επιχειρήματα τα όποια υψώνονται για να αμφισβητήσουν την Ανάσταση τού Χριστού μπορούμε να τα κατατάξουμε σε τρείς μεγάλες κατηγορίες•

ΒΙΝΤΕΟ: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

10:27:00 μ.μ.
Εξαιρετική προσπάθεια που αξίζει πολλών συγχαρητηρίων:

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

9:00:00 μ.μ.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Κάτι τέτοιες μέρες, μέρες Άγιες της Μεγάλης Εβδομάδας, μας λείπει περισσότερο ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Με τον μεστό, θεολογικό, απλό και παρηγορητικό λόγο του, που μίλαγε στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Και δεν φοβόταν να στηλιτεύσει, με Ορθόδοξο τρόπο, τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας και να καθοδηγήσει το Ποίμνιό του.
Ένα μικρό δείγμα αυτού του λόγου, είναι και το παρακάτω άρθρο:
Με απέραντη συγκίνησι και έντονη λυρική διάθεσι, με ευλαβική ενατένισι στον Νυμφίο της Εκκλησίας, θα προσέλθουμε στους ναούς μας και θα μυρίσουμε το ευωδιαστό μοσχολίβανο, που συμβολίζει τις προσευχές μας, και θα ανάψουμε τα αγιοκέρια μας, που είναι κι αυτά σύμβολα της θυσίας μας και θα αποθέσουμε τα χείλη μας πάνω στα γυμνά πόδια του Θεού μας που κρέμεται στο Σταυρό, και θα του ψιθυρίσουμε λόγια αγάπης και παντοτεινής λατρείας.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ: Ο ΙΕΡΟΣ ΝΙΠΤΗΡ, Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ, Η ΥΠΕΡΦΥΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

7:30:00 μ.μ.

Τή Μεγάλη Πέμπτη οἱ Πατέρες μας, μᾶς παρέδωσαν νά ἑορτάζουμε τέσσερα πράγματα: τόν ἱερό Νιπτήρα, τόν Μυστικό Δεῖπνο, τήν ὑπερφυᾶ προσευχή καί ἀκόμη τήν προδοσία τοῦ ᾽Ιούδα. ᾽Εκεῖνο τό τροπάριο πού συγκεφαλαιώνει καί συνδέει τά περισσότερα ἀπό αὐτά, ἐπισημαίνοντας τίς προεκτάσεις τους καί στή δική μας ζωή, εἶναι κυρίως ὁ οἶκος τοῦ κοντακίου τοῦ ὄρθρου τῆς ἡμέρας: ῾Τῇ μυστικῇ ἐν φόβῳ τραπέζῃ προσεγγίσαντες πάντες, καθαραῖς ταῖς ψυχαῖς, τόν ἄρτον ὑποδεξώμεθα, συμπαραμένοντες τῷ Δεσπότῃ, ἵνα ἴδωμεν τούς πόδας πῶς ἀπονίπτει τῶν Μαθητῶν, καί ἐκμάσσει τῷ λεντίῳ, καί ποιήσωμεν ὥσπερ κατίδωμεν, ἀλλήλοις ὑποταγέντες καί ἀλλήλων τούς πόδας ἐκπλύνοντες. Αὐτός γάρ ὁ Χριστός οὕτως ἐκέλευσε τοῖς αὐτοῦ μαθηταῖς ὡς προέφησεν. ᾽Αλλ᾽ οὐκ ἤκουσεν ᾽Ιούδας ὁ δοῦλος καί δόλιος᾽.


       1. ῾Τόν ἄρτον ὑποδεξώμεθα᾽:

ΔΕΙΤΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ

5:30:00 μ.μ.

Το συγκεκριμένο αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου ΕΙΡΗΝΑΙΟ αποτελεί την πρώτη εκπομπή της σειράς «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» που προβλήθηκε στις 9 Μαρτίου 1982. Μέσα από την προσωπική αφήγηση του Μητροπολίτη, καταγράφεται η πορεία του και σκιαγραφείται η προσωπικότητά του, ξεκινώντας με αναφορές στις μνήμες από την παιδική του ηλικία και τη ζωή στον τόπο καταγωγής του, το Νεροχώρι Αποκορώνου Κρήτης. Στη συνέχεια, ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ περιγράφει την εμπειρία της παραμονής του στην Ιερά Μονή της Αγ. Τριάδας Ακρωτηρίου Χανίων όντας σπουδαστής στο Ιεροδιδασκαλείο, καθώς και των φοιτητικών του χρόνων στην Αθήνα, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναφέρεται ακόμη, στην περίοδο που εξελέγη Μητροπολίτης στη Γερμανία το 1971 και στην επιστροφή του στη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου το 1981 ενώ καταθέτει τις απόψεις του για τα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, του αφοπλισμού και των βάσεων.

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ εστιάζεται στο κοινωνικό έργο του ιεράρχη, όπως το κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» που οραματίστηκε ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού, τα μαθητικά οικοτροφεία και το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Κολυμπάρι, καθώς επίσης στη συμβολή του στην ίδρυση της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ, την πρώτη εταιρεία λαϊκής βάσης.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΪΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

4:42:00 μ.μ.
ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Ας διαβάσουν το άρθρο αυτό όσοι εκμεταλλεύονται την απόγνωση και την φτώχεια των συνανθρώπων μας για να εκμαιεύσουν ψηφαλάκια να και το παίξουν φιλάνθρωποι, αυτές τις ημέρες. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ταϊζει καθημερινά εδώ και δεκαετίες εκατομμύρια Έλληνες χωρίς να το διατυμπανίζει, χωρίς να ζητάει τίποτα από τους ευεργετηθέντες: Κάνει το χρέος της με τα πενιχρά της μέσα, που έχουν καταληστευθεί από το αδηφάγο κράτος των απατεώνων που εξαθλίωσαν τον κοσμάκη. Πιστεύουμε μάλιστα, πως αυτός ο αριθμός (1.5 εκατομμύριο) είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς γνωρίζουμε ότι σε κάθε Ενορία ο Παπάς δίνει ό,τι έχει και δεν έχει για να φάει ο φτωχός, να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τα ενοίκια, ακόμα και τα χαράτσια του!
Πρωταγωνιστικό ρόλο στο τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος παίζει, ποιος λέτε; Ο «απατεώνας Εφραίμ», η κατασυκοφαντημένη Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, που διαθέτει μεγάλα ποσά για συσσίτια και επιδόματα πολυτέκνων στη Βόρεια Ελλάδα! Καταλάβατε τώρα γιατί ελεεινολόγησαν το συγκεκριμένο Μοναστήρι τα απάνθρωπα υποκείμενα, που δεν έχουν δώσει ποτέ ούτε ένα ποτήρι νερό δωρεάν στους συνανθρώπους τους;
Αναλυτικά το άρθρο:

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ: ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ;

3:00:00 μ.μ.

«Τότε, αφού πήγε στους αρχιερείς ένας από τους δώδεκα, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, είπε, τι θέλετε να μου δώσετε για να σας τον παραδώσω;»[...]
Και ακριβώς όταν η πόρνη μετανοούσε, όταν καταφιλούσε τα πόδια του Κυρίου, τότε πρόδινε το Δάσκαλο ο μαθητής. Γι’ αυτό είπε «τότε», για να μην κατηγορήσεις για αδυναμία το Δάσκαλο, όταν βλέπεις τον μαθητή του να τον προδίνει. Γιατί τόσο μεγάλη ήταν η δύναμη του Δασκάλου, ώστε να πείθει να Τον ακολουθούν ακόμη και οι πόρνες.
Θα αναρωτιόταν όμως κανείς, Εκείνος που είχε τη δύναμη να μεταστρέφει τις πόρνες και να τις κάνει να Τον ακολουθούν, δεν κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του μαθητή του;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΟΓΑΜΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

12:00:00 μ.μ.

Οι Πατέρες, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου, που ευλόγησε με την παρουσία Του το γάμο στην Κανά, αναγνωρίζουν την αξία και την πλήρη νομιμότητα χρήσης της σεξουαλικότητας στο γάμο. Η Σύνοδος της Γάγγρας (4ος αι.) καταδικάζει τη μομφή των συζυγικών σχέσεων. Στο πλαίσιο του γάμου, η πορνεία έγκειται στην κατάχρηση και τη διαστροφή τής σεξουαλικής λειτουργίας. Η έννοια τής κατάχρησης, σημαίνει κακή χρήση, διαστροφή, χρήση αντίθετη στη φυσική σκοπιμότητα και γι' αυτό παρά φύση, ανάρμοστη, παθολογική.
Υπάρχει κατάχρηση, όταν ο άνθρωπος κάνει χρήση της σεξουαλικότητας καθιστώντας την ηδονή αυτοσκοπό.

ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ;

9:00:00 π.μ.

Ρώτησαν πρόσφατα γνωστό ἡλικιωμένο ἠθοποιό, ἄν ἔνιωσε ποτέ στήν ζωή του ἰδιαίτερες ἐνοχές. Καί αὐτός - ἐξομολογούμενος δημόσια - ἀπάντησε:

 
- Εἶχα κλέψει κάτι ἀσήμαντο στήν διάρκεια τῆς Κατοχῆς. Καταλόγισαν τήν κλοπή σέ ἕναν ἄνθρωπο μειωμένης νοημοσύνης καί τοῦ ἔδωσαν δυό χαστούκια. Δέν εἶπα ὅτι τό ἔκανα ἐγώ. Φοβήθηκα... Αὐτό μέ κυνηγάει σέ ὅλη μου τήν ζωή...
 
Τήν Μεγάλη Ἑβδομάδα προσκυνοῦμε τά Πάθη τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὁ Χριστός:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20