π. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο...ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ "ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ FACEBOOK" ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ!


Μία από τις "ορθόδοξες" φωτογραφίες του εν λόγω ιερέα. Τα συμπεράσματα, δικά σας...!
Τα όσα αναφέρουμε εδώ για τον π. Χριστόφιλο, τα λέμε με αγάπη και Ορθόδοξη ομολογία. Μακριά από μας ο οποιοσδήποτε φαρισαϊσμός. Δεν είμαστε καλύτεροι από τον εν λόγω ιερέα. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. Αλλά δεν είμαστε ιερείς!
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά: Ποιος είναι ο π. Χριστόφιλος, "ο ιερέας του Facebook" που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο;
Πρόκειται για έναν νέο ιερέα από τα Κρέσταινα Ηλείας, ο οποίος - όπως και άλλοι ιερωμένοι - διατηρεί προσωπική σελίδα (προφίλ) στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Τι γίνεται όμως όταν σε αυτήν δημοσιεύονται σχόλια και φωτογραφίες που δεν συνάδουν με το Ορθόδοξο πνεύμα, εν μέσω μάλιστα Μεγάλης Τεσσαρακοστής;

Τότε, αντιδρά η οικεία Μητρόπολη, γράφοντας συγκεκριμένα:
"Με αφορμή δημοσιεύματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την απαγόρευσηστον κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας π. Χριστόφιλο Γεωργόπουλονα διατηρεί σελίδα κοινωνικής δικτυώσεως (facebook) επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:

1. Το Διαδίκτυο, όπως και ὅλα τά μέσα του τεχνικού πολιτισμού, είναι καλό και ὠφέλιμο, εφ’ όσον χρησιμοποιείται σωστά και για καλούς σκοπούς. Ἀντίθετα μπορεί να προκαλέσει φοβερή ζημιά και σκανδαλισμό, εφ’ όσον χρησιμοποιείται κατά τρόπο ανάρμοστο ἠ και προκλητικό. Εάν αυτό είναι μία γενική αρχή, πολύ περισσότερο ισχύει για τους κληρικούς, των οποίων η παρουσία και οι ενέργειες πρέπει να παραδειγματίζουν και να οικοδομούν και όχι να  σκανδαλίζουν και να γκρεμίζουν.

2.  Βλέποντας την σελίδα του ως άνω κληρικού και διαβάζοντας δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την απήχησή της σε θαυμάστριες και θαυμαστές, θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της σελίδας αυτής και το επίπεδο της επικοινωνίας με τους φίλους της απάδει στην ιδιότητα του κληρικού και δή του μοναχού και προκαλεί πνευματικούς κινδύνους και ψυχική  βλάβη και στον ίδιο και στους αναγνώστες του. Γι’ αυτό και του εζητήσαμε να την καταργήσει. Να σημειωθεί ότι τούτο γίνεται για δεύτερη φορά. Πρό μηνών, μετά από παράπονα οικογενειάρχου για την αρνητική χρήση του facebook υπό του συγκεκριμένου κληρικού, του συστήσαμε να κλείσει την σελίδα του. Δυστυχῶς, παρά την υπόσχεσή του, συνέχισε και διηύρυνε τη διαδικτυακή δράση του.

3. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη περίπτωση κληρικού της Μητροπόλεώς μας, που έχει εκτεθεί στο διαδίκτυο, παρ’ ότι προφορικώς έχουμε επιστήσει την προσοχή των ιερέων μας σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, θα προβούμε στην ἐκδοση ειδικής εγκυκλίου, με την οποία θα ορίζουμε τα δέοντα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ''

Εμείς συμφωνούμε απολύτως με την παραπάνω ανακοίνωση. Όμως, ο π. Χριστόφιλος συνεχίζει να έχει προφίλ παρότι του απαγορεύτηκε, γράφοντας μάλιστα τα παρακάτω:
 
«ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ...»

Δυστυχώς, παρότι κι εμείς είμαστε υπέρ της άμεσης επαφής των ιερωμένων με τον λαό, θεωρούμε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δίκιο έχει ο Μητροπολίτης.
Καταρχήν, σεβαστέ π. Χριστόφιλε, ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΠΩΣ π.χ ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ;

Σε παπικό - προτεστάντη ίσως! Σε Ορθόδοξο όμως;;;
Δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας: Ναι, ενοχλούμαστε κι από το γεγονός πως δεν βλέπουμε σ' εσάς την πλούσια, ιερατική γενειάδα που υπάρχει συνήθως στους παπάδες μας! Αυτό το καύχημα κάθε Ορθοδόξου Λειτουργού του Υψίστου, που υποδηλώνει την άρνηση κάθε κοσμικότητας και αφοσίωσής του στον Κύριο!
Γενικότερα, πιστεύουμε πως στις φωτογραφίες που δημοσιεύετε βγαίνετε με ένα "στυλ" πολύ...χαλαρό, που περισσότερο αρμόζει σε κοσμικό παρά σε Ορθόδοξο ιερέα!
Τα δε σχόλια ορισμένων, κατασκανδαλίζουν το Ποίμνιο ειδικά αυτές τις ημέρες της προσευχής και της νηστείας.
Βέβαια, υπάρχει ο αντίλογος πως δεν πρέπει να μένουμε στους τύπους, την εμφάνιση κλπ: Δεν αμφιβάλλουμε πως πιθανότατα ο π. Χριστόφιλος θα έχει να επιδείξει σημαντικό ποιμαντικό έργο στην περιοχή του.
ΟΜΩΣ, ΣΕΒΑΣΤΕ ΠΑΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ;;;
Ο Χριστός είπε, αναφερόμενος στα παιδιά και κατ' επέκταση σε όλους μας, πως "αν σκανδαλιση ενα των μικρων τουτων των πιστευοντων εις εμε συμφερει αυτω ινα κρεμασθη μυλος ονικος επι τον τραχηλον αυτου και καταποντισθη εν τω πελαγει της θαλασσης".
ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ! ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ! ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!
Συγχωρέστε μας, π. Χριστόφιλε. Αυτή είναι η γνώμη μας. Κι ελπίζουμε να διαφωνείτε κι εσείς με τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι αντίχριστοι γραικύλοι το θέμα που προέκυψε, για να δημοσιεύσουν κείμενα όπως αυτό.
Ποιους ωφελούν δημοσιεύματα όπως αυτό, π. Χριστόφιλε;
Σίγουρα όχι τους Ορθοδόξους Χριστιανούς...!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20