Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καίει άσβεστη η φλόγα της Ελληνορθοδοξίας! (Εντυπώσεις από ένα ταξίδι στη Θεσσαλία)



Τις ημέρες που πέρασαν, είχα την μεγάλη ευλογία και χαρά να επισκεφθώ την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής - ανατολικής Θεσσαλίας (Νομοί Μαγνησίας και Λάρισας). Ο σκοπός της επίσκεψής μου ήταν προσκυνηματικός, για τη φωτογράφιση των Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων της περιοχής που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο μου βιβλίο με τίτλο «Μοναστήρια της Θεσσαλίας» (το οποίο, πρώτα ο Θεός, θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο).

Εκτός από την φυσική ομορφιά της θεσσαλικής γης, θαύμασα και τα Μοναστήρια της περιοχής. Κυρίως για τους εξής λόγους:

- Στο καθένα από αυτά, οι μοναχοί ή μοναχές αγωνίζονται για τα ιδανικά της Πίστης και της Πατρίδας μας.

- Η αγωνία όλων για την κατάσταση στη χώρα ήταν έκδηλη.

- Η πίστη στον Θεό, όπως μας είπαν, είναι η μοναδική διέξοδος από την κρίση και τα σύγχρονα προβλήματα.
http://dimitrisotiropoulosbooks.ecwid.com/
- Όλοι και όλες μιλούν για Ελλάδα και Ορθοδοξία ΜΑΖΙ! Κανένας διαχωρισμός, καμιά παραχώρηση στις αξίες της Ελληνορθοδοξίας μας!

- Οι μοναχοί και μοναχές των περισσοτέρων Μοναστηριών, παρότι ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, αγωνίζονται για την διατήρηση των Ιερών Προσκυνημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, η Αδελφότητα δεν ξεπερνά τα δύο άτομα. Όμως, η θέληση και ο αγώνας τους είναι μεγάλος. Γι' αυτό και τους/τις αξίζουν συγχαρητήρια!

- Προσωπικά ευχαριστώ όλους τους μοναχούς και μοναχές για την υποδοχή, την φιλοξενία και τις συζητήσεις που είχαμε στις Ιερές Μονές. Επίσης, τους ευχαριστώ για τα καλά τους λόγια τόσο για τα βιβλία μου, όσο και για την ιστοσελίδα «ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

Προτείνω σε όλους και όλες, όποτε μπορούν να επισκέπτονται τα Μοναστήρια που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους και, αν μπορούν, ακόμα και τα πιο μακρινά.

Εκεί, είναι σίγουρο πως θα βρουν ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά με κοπιώδη σωματική εργασία, ζουν πνευματική εν Χριστώ ζωή και παλεύουν, ο καθένας με τις δυνάμεις τους, για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία...!

Στη φωτογραφία: Με τον Γέροντα Γρηγόριο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Άνω Γατζέας Πηλίου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20