Σήμερα εγκαινιάζεται στην Κύπρο ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο!



Εγκαίνια της εκκλησίας επ' ονόματι Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου

Μετά την πρόσφατη Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησιαστική Επιτροπή σας προσκαλεί στα εγκαίνια (μύρωμα) της εκκλησίας επ' ονόματι Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου, στην περιοχή Εκάλης (έναντι Τσιρείου σταδίου) στη Λεμεσό.

Την Ιερά Ακολουθία των εγκαινίων θα τελέσει την νύκτα της Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος και οι θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κος Νικόλαος και Λήδρας κος Επιφάνειος.

Ο πανιερώτατος θα μεταφέρει μαζί του τα τίμια λείψανα τριών Μαρτύρων (Αγίων Ηρακλειδίου, Κοσμά του Αγιορείτου και Γεωργίου νεομάρτυρος του Κυπρίου), τα οποία θα τοποθετηθούν στις τρεις Αγίες Τράπεζες του Ναού, τα οποία θα αφιερωθούν επ' ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου, Παϊσίου του Αγιορείτου και των Αγίων Μαρτύρων Βαραχησίου και Ιωνά.

Η Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων θα αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 2.00.το πρωί.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων διοργανώνονται πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα από τις 23 -30 Ιανουαρίου 2015.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά για προσκύνηση των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και των χαριτόβρυτων Κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου από τις 6.30 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ.

Καθημερινά θα τελούνται θείες Λειτουργίες και άλλες ακολουθίες.
Ο Άγιος Παίσιος είχε αποτελέσει έναν από τους πνευματικούς πατέρες του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου όταν αυτός βρισκόταν σαν μοναχός και Πρώτος στο Άγιον Όρος.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20