Ο ΕΚΑΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ: ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ!

Η φωτογραφία αυτή - που είδαμε εδώ - έχει προκαλέσει πολλά και διάφορα σχόλια, καθώς απεικονίζει έναν άνδρα των ΕΚΑΜ να κρατάει στο αριστερό του χέρι ένα μικρό κομποσχοίνι και να προσεύχεται, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στην Ιερισσό. Η αντιπαραβολή με το όπλο στο δεξί, καθώς και οι συνθήκες στην περιοχή, μας επιτρέπουν να κάνουμε ορισμένες σκέψεις πάνω σε αυτό το σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο:

- Καταρχήν, ο άγνωστος αυτός άνδρας ΔΙΔΑΣΚΕΙ με το παράδειγμά του:
Λίγο πριν την «μάχη» στην οποία καλείται να λάβει μέρος, ζητάει την βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού. Μια απάντηση σε όσους υβρίζουν και λοιδωρούν τον Χριστιανισμό και ξεχνούν ότι όλοι οι άνθρωποι στις δύσκολες στιγμές τους, επικαλούνται τα Θεία προς ενίσχυση!

- Μας ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ταυτόχρονα: Όπως έχουμε ήδη γράψει, ο αγώνας των κατοίκων στην Ιερισσό είναι δίκαιος. Οι λόγοι είναι λίγο - πολύ γνωστοί. Το ανθελληνικό κράτος επιστράτευσε ισχυρές δυνάμεις για να τρομοκρατήσει τους ντόπιους και να προχωρήσει ανενόχλητη η «επένδυση» - σκάνδαλο. Κι εδώ, έρχονται οι ενστάσεις πολλών για τον εικονιζόμενο της φωτογραφίας, που κατόπιν εντολών ετοιμάζεται ουσιαστικά να προστατέψει αυτά τα αίσχη!
Ας σκεφτούμε λίγο τι θα κάναμε στη θέση του: Θα πετούσαμε το όπλο, θα βγάζαμε τη στολή και την εξάρτηση και θα αφήναμε τη θέση μας; Θα πυροβολούσαμε στο ψαχνό; 

Ή θα προσευχόμασταν όπως εκείνος να πάνε όλα καλά και ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ να εκτελεστούν οι εντολές, χωρίς να υπάρξουν θύματα;

Δεν καταδικάζουμε ούτε αγιοποιούμε κανέναν: Στους κόλπους της Αστυνομίας, όπως και σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο, υπάρχουν οι πιστοί και οι άπιστοι. Οι ηθικοί και οι ανήθικοι.

Απλά, εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για την σταθερή πίστη του ΕΚΑΜΙΤΗ. Και την αντίθεσή μας στα όσα τον βάζουν να κάνει!

Ας μην βιαστούμε να (κατα) κρίνουμε. Μόνον ο Θεός γνωρίζει τις καρδιές των ανθρώπων και μπορεί να τους κρίνει ΔΙΚΑΙΑ...!     

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20